ספק אינטרנט למשרד

בחירת ספק אינטרנט למשרדים, צריכה להיעשות כמובן בתשומת לב. זאת, מאחר שמדובר בשירות תשתית חיוני, שישפיע על התפקוד השוטף של המשרד. כך מומלץ לעשות זאת:

הגדרת דרישות והשוואה

ראשית, חשוב להבין מה בדיוק רוצים. כלומר, יש להגדיר בבירור את הדרישות, מבחינת מהירות החיבור, תקציב ועוד. חשוב לקחת החשבון שירותים נלווים שונים שחלק מהספקים מציעים. מחד, ישנם שירותים סטנדרטיים כמו אימייל ושירותי אבטחה. מאידך, יש שירותים יותר מיוחדים, כולל שירותי גיבוי, שירות כתובת IP קבועה (למשל עבור מצלמות אבטחה) או משלוח פקס לאימייל.

סינון ראשוני

בעזרת ההגדרות הבסיסיות שגיבשתם לעצמכם לגבי מה שאתם מחפשים, מתחילים כעת לאתר ולסנן את המידע. מרכזים את הצעות הספקים השונים – כל החבילות שרלוונטיות מבחינתכם. אם ניתן לסנן בשלב זה ספקים שכלל לא מציעים את מה שמחפשים, הרשימה תצטמצם. בכל מקרה, רצוי לבחור בספק שיש לו מבחר חבילות כזה, שיאפשר לכם להתרחב בעתיד על פי הצורך, מבלי לעבור ספק.

מיון לפי הספק

חשוב כמובן גם להתעמק לגבי הספק עצמו. דבר זה עשוי לשמש כבסיס לשלב המיון הנוכחי, בו נחפש מידע  וביקורות על הספק באינטרנט וכמובן באתרו. חשיבות ספק איכותי לעסקים (דוגמת ספק אינטרנט ITC) ברורה. תמיכה היא נקודה חשובה במיוחד, שכדאי לבדוק לגביה גם ישירות מול הספק וגם בקריאת ביקורות. תמיכה מורחבת עשויה לכלול היבטים כמו סיוע בעזרת השתלטות מרחוק וכן שירותי פתרון תקלות. כמו כן, כדאי לוודא שהספק עומד מאחורי התחייבויותיו באופן קונקרטי, עם הסכם רמת שירות (Service Level Agreement).

שיקולים כספיים

השיקולים הכספיים יכולים להוות גורם נוסף בשלבי המיון הסופיים. ברור שכל עסק שואף לחסוך, בוודאי כאשר מדובר בהוצאה קבועה שמשלמים כל חודש. עם זאת, דווקא בסביבה עסקית משרדית, שווה להשקיע מעט יותר, אם זה מה שיבטיח אמינות ואיכות. עבודה עם גורם אמין כמו ספק ITC שווה את ההשקעה הכספית.

מעבר לבחירה

נזכיר, כי במקביל לבחירה בספק אינטרנט (דוגמת ITC), יש לעבוד גם עם ספק תשתית. זה יכול להיות בנפרד, בגישת "בנדל" (עבודה דרך ספק  האינטרנט, גם מול ספק התשתית) או ב"בנדל הפוך" (התקשרות עם ספק התשתית ועבודה דרכו גם עם ספק האינטרנט). החבילה בה בוחרים אצל שניהם, צריכה להיות מתואמת מבחינת מהירות הגלישה. כמו כן, אחרי שהתחברתם לספק האינטרנט הנבחר, מומלץ לבדוק שהכול עובד כשורה. ראשית, מההיבט הטכני – לבצע בדיקת מהירות וגם לראות שהחיבור עומד בעומס המרבי שהמשרד מעמיס עליו, במהלך עבודה אופיינית. שנית, לבדוק שהכול כמוסכם בפרטי החשבונית הראשונה שמקבלים – גובה התשלום, על מה אתם משלמים וכן הלאה.

לסיכום

בעזרת שלבים אלה ומיון סבלני של הספקים השונים, תוכלו לעשות את הבחירה המתאימה לכם ביותר.