מתעניינים בטכנולוגיה? בחדשנות? מחפשים עבודה והייתם שמחים לעבוד בתחומים אלה, בגוף מוביל שעוסק בכך? אז כדאי שתכירו את רשות החדשנות. רשות ממשלתית זו, מבצעת פעילות מעניינת וחשובה וגם, מדי פעם, מחפשת עובדים. אילו משרות זמינות במסגרת זו? ומה בעצם עושה הרשות עצמה? כמה הסברים ועוד מידע מעניין, במאמר הקצר שלפניכם.

במה מדובר?

רשות החדשנות היא גוף ממשלתי, אשר מקדם בארץ חדשנות בטכנולוגיה. לרשות ישנו מערך בדיקה מקצועית, אשר מטרתו היא לבחון בקשות סיוע שמופנות לרשות ולהעריך אותן. לאחר קליטת כל בקשה כזו,  ממונה עבורה צוות בדיקה מותאם לכל בקשה. זאת, בהתחשב בזירה ובמסלול שאליהם הבקשה הוגשה. בודקים אלה מגויסים, באמצעות פרסום מכרז בכל כמה שנים. לשם ההמחשה, רשות החדשנות מחפשת מומחה בתחום תקשורת ואלקטרוניקה, לצד מומחים בתחומים נוספים שנפרט בהמשך. אם אתם שוקלים לפנות למשרה כזו, שימו לב למועד האחרון שבו ניתן לפנות (מצוין באתר הרשות לחדשנות). לשם ההמחשה, נכון לכתיבת מאמר זה ולרשימת התחומים שציינו, התאריך הוא 27/10/2022.

הכירו את רשות החדשנות

רשות החדשנות נקראת למעשה סוכנות החדשנות הישראלית. הרשות הוקמה עוד בשנת 1965, שאז היא הייתה ידועה בשם לשכת המדען הראשי במשרד התעשייה והמסחר. תפקידה של הרשות, הוא לקדם בארץ חדשנות טכנולוגית. זו יכולה להיות כל טכנולוגיה שהיא והדבר לא מוגבל בהכרח רק למה שמכונה בדרך כלל הייטק. ישנה גם חדשנות בטכנולוגיה בסיסית יותר, כפי שרואים למשל בטכנולוגיות חקלאות כגן השקיה. בעזרת מענקי מו"פ, חממות טכנולוגיות ומעבדות, הרשות מסייעת ליוזמות כאלה, בשלבים שונים של התפתחותן. השלבים מתבטאים בין השאר, בכך שיש לרשות "זירות" שונות, בהן זירת ההזנק וזירת חברות בצמיחה, לצד זירת המערך הבינלאומי, זירת ייצור מתקדם וזירת תשתיות טכנולוגיות.

 

 

המודל הכספי הוא כזה, שבו חברות שהוקמו והצליחו ביוזמותיהן בעזרת הרשות, מעבירות לה לאחר מכן תמלוגים מרווחיהן. תמלוגים אלה, מושקעים חזרה ביוזמות נוספות, של גורמים אחרים שהרשות מסייעת להם. מדוע בכלל דרוש סיוע כזה? ובכן, חדשנות טכנולוגית היא לא רק עניין לחברות הייטק מבוססות וגדולות. יוזמות כאלה, מגיעות פעמים רבות מגורמים ללא תקציב משמעותי, ללא ניסיון עסקי מתאים ולעתים גם לא משאבים טכנולוגיים שדרושים להמשך פיתוח הרעיון. הרי צריך לבצע מחקר, לבנות מודלים וסביבות בדיקה לרעיון, להוכיח שהוא ישים, לפתור אתגרים טכניים שונים וכדומה – כל זאת דורש משאבים וידע. צריך גם להבטיח שהרעיון מתאים להפיכה למוצר או שירות מסחרי שיצליח בפועל. זה היבט נוסף, שהוא תחום רחב בפני עצמו. לכן, ליזמים לא תמיד יש את כל הדרוש לקדם רעיונות טובים, מוצלחים ככל שיהיו. גורם חיצוני כמו רשות החדשנות, אשר ערוך במיוחד בכדי לסייע להם, עשוי להיות המפתח להצלחתם.

עוד על המשרות המבוקשות

הרשות מחפשים מומחים, גם בתחומים תקשורת ואלקטרוניקה, מדעי החיים, מערכות, תוכנה, הון אנושי ותעשיית הייצור. תנאי סף לפנייה, מפורטים בנספח שניתן למצוא באתר הרשות, כמו גם קובץ תשובות לשאלות הבהרה. ניתן גם לשלוח שאלות הבהרה, אך שימו לב למועד אחרון לנושא זה. הגשת בקשה להיכלל ברשימת המועמדים, מתבצעת דרך האינטרנט. הפרטים על כך, גם באתר הרשות. מידע נוסף ומפורט על הדרוש לשם הגשת מועמדות, זמין גם הוא באתר הרשות.

לסיכום

לחפש עבודה כיום, פירושו לנסות במגוון רחב של כיוונים אפשריים, עד שמוצאים את המשרה המתאימה לכם. כמובן, דווקא משום כך, כדאי להתמקד בכיוונים איכותיים, שמתאימים לכם ככל הניתן. רשות החדשנות היא בהחלט כיוון מומלץ.