הוצאות רכב למעסיקים - מדריך בנושא

הוצאות רכב למעסיקים: מדריך בנושא

לא מעט מעסיקים מחליטים להעניק לעובדים רכבים לטובת עבודתם, אולם לא מודעים לעלויות הנלוות שכרוכות באחזקת רכב. בדיוק לשם כך, להלן המדריך המלא לצורך הוצאות רכב.

תחבורה לעובדים: הכירו את השירות אשר יכול לחסוך לכם בעלויות

כמעסיקים, מוטלת עליכם החובה לספק לעובדים את מעטפת התחבורה הטובה ביותר לצורך הגעה ויציאה מהעבודה. למעשה, בשנים האחרונות ניתן לראות שלא מעט מעסיקים מחליטים לספק בעבור העובדים רכבים, באמצעות שירותי ליסינג. את השירות ניתן לבצע השכרת רכב דרך SUNCAR כדי לקבל את השירות הטוב ביותר ולשלם בעבור ההשכרה בהתאם לאופי השימוש ולדוחות כספיים חודשיים, במסגרתם תוכלו לדעת בדיוק כמה אתם צריכים לשלם בעבור הוצאות הדלק ואחזקת הרכב של העובד. מדובר בשירות אשר הולך ותופס תאוצה, לא רק בשל החיסכון הכספי אלא גם בשל העובדה כי באמצעות התקשרות עם חברה מקצועית ניתן לחסוך אלפי שקלים בעבור תשלום ביטוח – אחד התשלומים הגבוהים ביותר בעבור מעסיקים. באמצעות החברה תוכלו לקבל מעטפת מקצועית לכל אורך הדרך כולל חתירה מתמדת לחיסכון בעלויות, ובכך למעשה לחסוך בעבור הוצאות הרכב של העובדים שלכם.

הוצאות רכב למעסיקים מדריך בנושא

מהם התשלומים הנוספים בהם אתם מחויבים?

קיימים כמה סעיפים המוגדרים בחוק שעל פיהם מעסיק צריך לשלם לעובדים. במקרה שהעובד משתמש ברכב הפרטי שלו כדי להגיע לעבודה, יש לשלם לו החזר נסיעות בגובה של עד כ-23 שקלים ליום, וסכום זה אינו כלול בגובה המשכורת שהעובד צריך לקבל על עבודתו נטו. אם המעסיק מעמיד לרשות העובד רכב הוא לא צריך לשלם לו החזר נסיעות, אבל ייתכן שהוא יצטרך לשאת בעלויות הדלק, אם אינו מספק לעובד כרטיס דלקן.

השכרה או רכישה של רכבים – מה משתלם יותר למעסיק?

השכרה של רכב מחברה מקצועית תספק כיסוי מלא של ההוצאות בכל הנוגע לביטוח, תחזוקה כולל טסטים ובדיקות תקינות לרכב, ואגרות, למעט הוצאות הדלק. ייתכן שבטווח הקצר וגם הארוך שירות כזה יעניק למעסיק מעטפת מקצועית שתדע לספק את השירות הטוב והמשתלם ביותר וגם לתת למעסיק ראש שקט בכל הנוגע לבירוקרטיה הכרוכה בכך. במקרים מסוימים משתלם יותר למעסיק לקנות את הרכבים ולהעמיד צי רכב משלו, ואז יצטרך המעסיק לשאת בכל העלויות הנלוות בעצמו. ההחלטה המתאימה ביותר צריכה להתקבל על ידי המעסיק בהתאם לאופי החברה והשירות שהיא נותנת, הצרכים שלה ושל העובדים ובתקציב הנתון לצורך כך.

לסיכום, הוצאות הרכב של המעסיקים משתנות בהתאם להשכרה או לקנייה של רכבים, ועל כל מעסיק לשלם לעובד שמשתמש ברכב הפרטי שלו כדי להגיע למקום העבודה. אם תחליטו להעמיד לרשות העובד רכב, כדאי לקחת בחשבון את כל ההוצאות הנלוות, כולל ההבדלים בין השכרה או רכישה של רכבים בהתאם לחבילה שמציעות חברות ההשכרה או המכירה. בהצלחה!

 

 

ניוזלטר

הישאר מעודכן – קבל עדכונים בנושאים האחרונים

נגישות