יום ראיונות מרוכז

בעלי עסק ומנהלים? כנראה שחלק משמעותי, גם אם כזה שאינכם עוסקים בו על בסיס יומיומי, הוא העסקה של עובדים טובים וחיוניים לעסק שלכם. כאשר אתם מעוניינים להעסיק עובד או עובדת לתפקיד מסוים, עליכם לקחת בחשבון מספר שיקולים חשובים שיסייעו לכם לגייס את העובד המתאים ביותר לחברה שלכם. לפעמים, מספר רב של מועמדים עשוי להביא לבלבול רב ולהתלבטות ארוכה לגבי המועמד המתאים. במקרים פחות טובים, שיקולים לא נכונים בעת העסקה עשויים להביא אתכם להעסיק עובד שאינו מתאים. אז בפעם הבאה שאתם עומדים לגייס עובד לתפקיד חדש, תוכלו להיעזר בטיפים החשובים שריכזנו כאן ליום ראיונות מרוכז, יעיל ומוצלח.

מתחילים מקורות החיים

שלא תטעו, זה לא תמיד הכלי הטוב ביותר לסינון הראשוני, אך לרוב זה הכלי היחיד שברשותנו. מה יש לבחון? קודם כל ניסיון רלוונטי כמובן, אך במידה והדרישות שלכם הן דינאמיות ולא ברורות ומובהקות, הדרך בה מסמך קורות החיים כתובה יכולה לתת לכם אינדיקציה טובה על מי שעומד מאחוריו. האם הוא רהוט ומתנסח היטב? האם הוא מסודר? האם הוא מתמיד במקומות עבודה או שיוצא לו להחליף מקומות עבודה רבים? התשובות לשאלות הללו יכולות בהחלט לספק לכם סינון ראשוני מצוין.

יום ראיונות מרוכז

יש ספק? אין ספק

ראשית, בואו נצא מנקודת הנחה שלאחר פרסום המשרה קיבלתם פניות רבות ועליכם לסנן ולהזמין מספר אנשים לראיונות, נניח חמישה מתוך 20 פניות שקיבלתם. חשוב לציין כי זימון מספר רב וגבוה מדי של מועמדים לראיון עבודה עלול בהחלט להיות בעוכריכם ולכן כדאי לבצע סינון מקדים. אז איך עושים זאת? פשוט מאד. מגדירים מה מדרישות התפקיד שלכם הוא בגדר קו אדום עליו לא ניתן להתפשר ואילו דרישות הן גמישות יותר ולפי כך מזמינים את המועמדים העומדים בתנאים המקדימים בלבד.

קבלו פרספקטיבה נוספת

גם אתם מכירים את העסק שלכם הכי טוב מכולם ויודעים בדיוק מה הדבר הנכון בשבילו, יש בהחלט דברים ותכונות שלא תוכלו לקלוט. על כן, מומלץ בהחלט לערוך לפחות חלק מהראיונות עם עובד נוסף בחברה או אדם כלשהו המכיר את העסק שלכם לעומק ואת צרכיו ויוכל לתת את נקודת מבטו ודעתו על המועמדים. תופתעו לגלות כמה דברים פספסתם בראיון ואיזה נקודות חשובות ישנן שכלל לא עלו בראשכם במהלך הראיון. צעד כזה בהחלט עשוי למנוע העסקה של עובד לא מתאים או לחלופין פספוס של עובד שיכול היה להיות חיוני מאד לעסק.

לכו על תחושות הבטן

אמנם יש פה ניגוד מסוים לדברים עליהם דיברנו עד כה, אך בסופו של עניין אתם מכירים הכי טוב את העסק שלכם. אם הגיע אליכם מועמד כלשהו שלאו דווקא עונה לדרישות ושאולי אינו המועמד האידיאלי לתפקיד אך אתם מרגישים עמוק בפנים שמדובר במציאה, אולי שווה ללכת במקרה כזה עם תחושת הבטן שלכם.